Tonegido D1 Kampioen!

Top meiden, gefeliciteerd!

Lees het verslag van ’onze’ D1 Tonegido meiden:

 

We hebben het zaalseizoen af kunnen sluiten met een kampioenschap. Al met al was dit zaalseizoen een grillige competitie, waarbij de ene keer de wedstrijd makkelijk te winnen was en een volgende wedstrijd was het een zwaar bevochten overwinning of werd net aan verloren. Het bleef uiteindelijk tot de laatste wedstrijd spannend wie de kampioen in de poule zou worden. Zo was bijvoorbeeld de thuiswedstrijd tegen DES D1# een makkie, maar uit werden we verrast door hun spel en konden we bijblijven tot 5-4, na rust was de wedstijd gespeeld en verloren we van het dispensatie team van DES met 16-13. 

De wedstrijden waar het bovenin de competitie uiteindelijk om zou gaan waren DWOW en DSO, altijd lastig ?. De eerste uitwedstrijd tegen DWOW was zwaar beladen vanwege de klas/schoolgenootjes van een aantal meiden. Er werd goed gespeeld, maar in de laatste minuut verloren met 1 punt verschil. In de thuiswedstrijd tegen DWOW waren de meiden er dus opgebrand om te winnen, mede door het naderen van het einde van de competitie kon toen de 1e plaats gehandhaafd blijven.

 

Tja, vroeger kon je nog wel eens zeggen dat je niet wist waar we in de ranglijst van de competitie stonden om de druk van de wedstrijd te halen. Tegenwoordig hebben de meiden zelf de NHV-app op hun mobiel staan zodat ze ons precies op de hoogte houden van de stand.

 

Een week na de wedstrijd van DWOW volgde DE wedstrijd tegen DSO. Hier kon beslist worden wie met het kampioenschap aan de haal ging. Uit tegen DSO hadden de meiden nog overtuigend gewonnen met 13-16. Er volgde een onwijs spannende wedstrijd. Onze aanwijzingen waren nauwelijks door de meiden te horen door alle aanmoedigingen van af de volle tribunes. In de laatste 10 seconden moesten wij onze meerdere in DSO erkennen en werd de eindstand 11-10. Dit betekende echter nog niet zoals DSO wel dacht dat zij de titel op zak hadden. Het was nu wel zaak dat wij de resterende 2 wedstrijden gingen winnen. Uiteindelijk is dat gelukt, mede doordat we de zwaarste wedstrijden toen al gehad hadden. Maar om met de woorden van Estavana Polman te spreken; de underdog kan ook bijten.

 

Overtuigend werden de laatste twee wedstrijden gewonnen en konden we het kampioenschap binnenhalen. Dit werd ruim beloond door het bestuur van Tonegido en onze sponsor Burghout Druk & Design. Waarvoor onze dank! Tevens willen we de meiden van D2 nogmaals bedanken voor het meespelen bij een aantal van onze wedstrijden, daar wij toch regelmatig met ziek en zeer te maken hadden. En natuurlijk de trainers van D1 en D2 Noah van Wieringen en Hinze Herwig.

 

In Tonegido D1 spelen: Britt Boersen, Kristel de Jongh, Lise Kuut, Noa Schouten, Sem van Wieringen, Sara Klein, Lize Tine Wiegman, Elise Franke, Julia Voos en Emma Wigbout. De coaches zijn Jolanda van Wieringen en Linda Kaan

_DSC3352-1-2 _DSC3352-1-2
_DSC3460-1 _DSC3460-1
_DSC3358 _DSC3358
_DSC3369 _DSC3369
_DSC3429 _DSC3429
_DSC3430 _DSC3430
_DSC3457-1 _DSC3457-1
_DSC3434-1 _DSC3434-1